Pelbagai jenis modul yang ditawarkan. Anda boleh mengikuti kelas pada bila bila masa dan dimana sahaja Daftar kelas online!
Pengenalan

Pengenalan

Sebelum anda membina laman web, adalah penting untuk anda memahami konsep laman web, domain, hosting dan sebagainya. Ini kerana tanpa pemahaman konsep asas ini, agak sukar bagi anda memahami keseluruhan pembinaan laman web.

Pastikan anda habiskan kelas ini terlebih dahulu sebelum anda mengikuti kelas yang lain.

Cpanel

Cpanel

Pathway ini mengandungi koleksi video secara ringkas mengenai cara-cara menguruskan cpanel termasuk sistem webmail, mysql database dan sebagainya.

Sebagai pemilik laman web anda perlu menguasai sekurang kurangnya perkara asas berkaitannya.

Joomla

Joomla

Pathyway ini mengandungi koleksi video tutorial CMS Joomla 3. Joomla 3 ini sangat fleksibel dan mudah untuk digunakan untuk membina laman web. Penggunaan Joomla ini digunakan oleh individu, syarikat, badan koprat, universiti malah Institusi Kerajaan.

Laman web Webmasta ini sendiri dibina menggunakan platform Joomla 3!

Wordpress

Wordpress

Wordpress digunakan sebagai platform blogging. Ia juga dikembangkan dan digandingkan dengan beberapa plugin ecommerce menjadikan ia platform pilihan kerana sifatnya yang ringkas dan mudah digunakan.

Laman Rujukan: http://www.wordpress.webmasta.my/

Facebook

Facebook

Pathway ini mengandungi koleksi video tutorial berkaitan Facebook, bermula dari pembinaan fanpage sehingga ke cara mengendalikan fbads dan sebagainya.

Anda juga akan diajar hal berkaitan dengan teknikal seperti cara menguruskan kempen, ads, targeting, analisis, billing dan sebagainya

Google Adwords

Google Adwords

Google Adwords adalah saluran pengiklanan yang sangat pesat dan effektif. Saluran pengiklanan ini di urus selia oleh syarikat Google.

Adalah penting untuk memahami cara beriklan di google adwords dengan betul bagi mengelakkan anda melakukan peleburan yang merugikan anda.

Internet Marketing

Internet Marketing

Di dalam kelas ini anda akan mempelajari hal berkaitan dengan internet marketing termasuk branding, copywriting dan sebagainya.

Sehebatmana pun produk anda, tanpa marketing yang betul, anda pastinya akan mengalami kesukaran.

Prestashop

Prestashop

Prestashop merupakan platform e-commerce bersumber terbuka (percuma). Membina laman web ecommerce menggunakan platform ini sangatlah mudah dan ringkas. Ini kerana ia dibina 100% untuk ecommerce.

Contoh: http://www.prestashop.webmasta.my